Belangrijke COVID-19 mededeling: Boter & Bloem is gewoon geopend, we werken conform de richtlijnen van het RIVM.
Houd er rekening mee dat het verzenden minder soepel loopt dan je van ons gewend bent.

Belangrijke COVID-19 mededeling: Boter & Bloem is gewoon geopend, we werken conform de richtlijnen van het RIVM.

Appeltaart met havermout recept
Alle ingrediënten zitten in de box Makkelijk stappenplan in elke box Verse, pure en eerlijke ingrediënten

Heerlijke appeltaart met havermout

€ 10,95

Dit appeltaart recept leek ons eerst veel te gezond. Havermout in een appeltaart? Maar het bleek super lekker te zijn! Door de havermout in het deeg wordt de taart lekker crunchy. We gebruiken friszure appels in het recept en het sap en de rasp van de citroen zorgen ervoor dat de taart niet te zoet wordt. Als je de havermout appeltaart een dag van tevoren maakt, is hij nog lekkerder. Maar ja, dat moet je wel kunnen opbrengen.

bereidingstijd
20 minuten + 35 minuten
aantal
10 stukken
niveau

Ingrediënten in deze box:

 • Citroen
 • Appel
 • Ongezouten roomboter
 • Havermout
 • Zelfrijzend bakmeel
 • Bruine basterdsuiker
 • Kaneel
 • Zout

Dit zit ook in de box:

 • Bakpapier
havermout appeltaart recept

De lekkerste appeltaart met havermout

Dit is een van de eerste taart recepten die Liesbeth voor Boter & Bloem heeft bedacht. We zijn op zoek gegaan naar verrassende appeltaart recepten. De smaken en texturen zijn perfect in balans. De geraspte appels gaan heel goed samen met het crunchy kruimeldeeg en de citroenrasp zorgt ervoor dat de appeltaart niet te zoet wordt. Deze appeltaart met havermout is zo lekker dat we hem jullie niet kunnen onthouden. Het recept is makkelijk en snel, deze appeltaart met havermout staat binnen 20 minuten in de oven en de baktijd is 35 minuten. Je ontvangt alle ingrediënten afgepast en afgemeten, iedereen kan bakken met Boter & Bloem.

Dit ga je met deze box doen:

 • Zelf appeltaart maken

  Voorbereiden.

  Zet de oven aan op 180 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil (rasp het wit niet mee, dat is namelijk bitter). Pers de citroen uit. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en rasp ze grof. Schep de geraspte citroenschil en het citroensap door de geraspte appel.

 • Mengen droge ingrediënten

  Kruimeldeeg maken.

  Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. De boter moet niet bruin worden of bruisen; het smelten moet heel rustig verlopen. Schep de havermout, het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de kaneel en het zout in een kom door elkaar. Giet de gesmolten boter bij het havermoutmengsel en schep alles goed door elkaar. Je krijgt een vochtige, kruimelige massa.

 • appeltaart in bakvorm

  In de bakvorm.

  Leg het bakpapier op de bakvorm. Als je straks het deeg er in doet, zakt het vanzelf netjes naar de bodem. En je hoeft het ook niet in te vetten. Schep de helft van je kruimeldeeg op het bakpapier. Verdeel het met een lepel gelijkmatig over de bodem en druk het daarna met de bolle kant van de lepel stevig aan.

 • Appeltaart eindresultaat

  Afmaken en in de oven.

  Schep de geraspte appel erop en verdeel de appel netjes over de hele kruimelbodem. Niet aandrukken. Verdeel de andere helft van het kruimeldeeg over de appel. Ook deze laag niet aandrukken: de kruimels blijven losjes op de appel liggen. Wel mooi gelijkmatig verdelen met een lepel of je vingers. Zet de taart ongeveer 30-35 minuten in de oven. Klaar!