Belangrijke COVID-19 mededeling: Boter & Bloem is gewoon geopend, we werken conform de richtlijnen van het RIVM.
Houd er rekening mee dat het verzenden minder soepel loopt dan je van ons gewend bent.

Belangrijke COVID-19 mededeling: Boter & Bloem is gewoon geopend, we werken conform de richtlijnen van het RIVM.

Koekjes bakken met kinderen
Alle ingrediënten zitten in de box Makkelijk stappenplan in elke box Verse, pure en eerlijke ingrediënten

Zandkoekjes

€ 5,95

Ieder kind wordt blij van koekjes bakken. Bakken met kinderen is super gezellig en leerzaam, en het resultaat is nog lekker ook. Met dit koekjesrecept zijn wij zelf groot geworden. Dit is oma's recept en inderdaad, deze koekjes zijn net zo lekker als ze eruitzien. Het versieren van de koekjes is het hoogtepunt van de dag. In de Boter & Bloem box zitten alle ingrediënten om het recept te maken en om de koekjes te versieren. Ben je geen ervaren bakker en heb je nog nooit koekjes gebakken? Geen stress, dankzij ons stappenplan kan het niet mislukken.

bereidingstijd
1 uur
aantal
20-24 koekjes
niveau

Ingrediënten in deze box:

 • Ongezouten roomboter
 • Bloem
 • Witte basterdsuiker
 • Zout
 • Poedersuiker
 • Smarties

Dit zit ook in de box:

 • Bakpapier

Dit ga je met deze box doen:

 • Koekjes bakken stap 1

  Stap 1. Voorbereiden en deeg maken.

  Zet de oven op 170 °C. Laat de boter in 20 seconden zacht worden in de magnetron. Roer de bloem, de basterdsuiker en het zout in een kom door elkaar. Voeg de boter toe, snijd die met een mes in stukken en kneed dit alles tot een zacht deeg.

 • Koekjes bakken stap 2

  Stap 2. Uitrollen en hartjes uitsteken.

  Strooi wat bloem over je werkblad, druk het deeg plat met je hand en rol het uit tot een lap van ongeveer anderhalve centimeter dik. Af en toe wat bloem strooien. Heb je geen deegroller? Geen probleem, je kunt ook je handen gebruiken. Steek zo veel mogelijk hartjes uit het deeg, leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de hartjes erop. Het deeg dat overblijft, kneed je weer tot een bal die je weer uitrolt, en zo verder tot het deeg op is. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten tot ze lichtbruin zijn en laat ze afkoelen. Laat ze gewoon op de bakplaat liggen.

 • Koekjes bakken stap 3

  Stap 3. Het glazuur.

  Doe de poedersuiker in een kommetje en doe er 1 eetlepel water bij. Roer dit rustig tot een papje. Voeg daarna steeds een paar druppels water toe en blijf roeren tot je glazuur net iets dikker is dan vla. Het is belangrijk dat je dit drupje voor drupje doet, want het glazuur wordt snel te dun. Doe het glazuur over in de spuitzak en draai een knoop in de bovenkant van de zak. Knip een klein puntje van de spuitzak af en begin meteen met glazuren.

 • Koekjes bakken stap 4

  Stap 4. Versieren.

  Versier de koekjes door de decoraties in het natte glazuur te leggen. Laat het glazuur opdrogen en leg de koekjes op een schaal. Je kunt ze in een koektrommel een paar dagen bewaren.