Belangrijke COVID-19 mededeling: Boter & Bloem is gewoon geopend, we werken conform de richtlijnen van het RIVM.
Houd er rekening mee dat het verzenden minder soepel loopt dan je van ons gewend bent.

Belangrijke COVID-19 mededeling: Boter & Bloem is gewoon geopend, we werken conform de richtlijnen van het RIVM.

vegan chocolade ballen
Alle ingrediënten zitten in de box Makkelijk stappenplan in elke box Verse, pure en eerlijke ingrediënten

Choco Coco

€ 5,95
 • Vegan
 • Glutenvrij
 • Lactosevrij
 • Suikervrij

Lekkere chocoladeballen die ook nog eens veganistisch én suikervrij én lactosevrij én glutenvrij zijn? Dat geloofden wij ook niet. We hebben ze zelf geprobeerd en verder ontwikkeld. Daarna hebben we ze voorgelegd aan een aantal kritische proefpersonen. De beslissing was unaniem: deze ballen moeten op Boter & Bloem. Dus kun je je uitbundige diner afsluiten met een gezonde chocoladebal. Of samen met je buren dit recept maken en alles achter elkaar opeten. Of je Boter & Bloem Box verstoppen tot iedereen weg is. Wat je ook doet, geniet ervan.

bereidingstijd
45 minuten + 3 uur wachten
aantal
16 ballen
niveau

Ingrediënten in deze box:

 • Medjoul dadels
 • Abrikoos gedroogd
 • Kokos geraspt
 • Pure chocola

Dit ga je met deze box doen:

 • Voorbereiden.

  Kook ongeveer 250ml water. Leg de dadels en de abrikoos in een bakje en giet het gekookte water er overheen. Laat dit 2 uur weken.

 • vulling vegan chocoladeballen

  Vulling maken.

  Pak de geweekte dadels en abrikoos met een vork uit het weekwater en doe ze in de keukenmachine. Doe de kokos en een paar eetlepels van het weekwater erbij. Maal alles fijn. Doe het mengsel over in een ruime kom en voel met je vingers of het vochtig genoeg is. Waarschijnlijk moet er nog meer weekwater bij. Voeg daarom steeds een lepel water toe. Schep het mengsel nog eens door. Doe er zo veel water bij dat de massa plakkerig wordt. Test of het goed is door te proberen er een balletje van te kneden. Houdt het balletje zijn vorm, dan is de vulling klaar.

 • vegan ballen maken

  Balletjes maken.

  Balletjes draaien zal niet gaan, want valt de massa uit elkaar. Pak steeds een theelepel van de vulling en kneed er met je vingers een balletje van. Maak ze niet te groot, want er komt straks nog chocola omheen. Leg de balletjes op een bord en zet ze minstens een uur in de koelkast. Wij kwamen tot ongeveer 30 ballen.

 • Door de chocola halen.

  Zet een pan met een bodempje water op het vuur en breng het water bijna aan de kook. Zet het vuur laag. Doe de chocola in een kom die je bovenop de pan zet. Zorg ervoor dat de bodem van je kom het water niet raakt. Laat de chocola smelten; roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en zet hem op een onderzetter op tafel. Zet een schoon bord klaar en pak de opgestijfde balletjes uit de koelkast. Haal ze een voor een met twee vorken door de chocola. Strijk de vork steeds zorgvuldig af aan de rand van de kom. Leg de ballen op het schone bord en zet ze, als je klaar bent, nog even in de koelkast.