Bakken begint met Boter & Bloem

Het leven wordt steeds vluchtiger. Er is te weinig tijd voor al je taken en activiteiten. De balans bewaren tussen werk en privé is bijna een dagtaak. Iets lekkers bakken? Je wordt al moe bij de gedachte. Je zou best willen, maar je hebt geen tijd om een recept uit te zoeken, boodschappen te doen en als je thuiskomt, te ontdekken dat de eieren ook op waren. Zie je er tegenop? Heb je al veel misbaksels geproduceerd en weer weggegooid? Jammer! Samen lekkere dingen maken is super gezellig. Met de bakboxen van Boter & Bloem maken we het makkelijk en gaan we verspilling tegen.

Alle ingrediënten die wij gebruiken, zijn vers. Je hebt precies genoeg voor het recept. De verpakkingen zijn zo veel mogelijk gerecycled en/of recyclebaar en zelfs de koelelementen waarmee we sommige ingrediënten koel houden, zijn van gerecycled materiaal gemaakt. Die kun je bovendien vaker gebruiken, dus leg ze in de diepvries tot je ze nodig hebt.


Wat is Boter & Bloem precies?

Boter & Bloem is een webshop waar je boxen kunt bestellen om allerlei lekkers te maken: bonbons, truffels, koekjes, cupcakes, taarten... In de shop zoek je het recept dat je wilt maken en bekijk je de informatie: heb je een oven nodig of niet; hoe lang ben je bezig met een recept; hoe moeilijk is het, enz.

Vervolgens doe je een bestelling en krijg je de Boter & Bloem Box thuisbezorgd. In elke box zitten alle ingrediënten en instructies voor één recept. De ingrediënten zijn afzonderlijk verpakt in de hoeveelheid die je nodig hebt voor dat recept. Je hoeft niet met theelepels of een weegschaal te knoeien: zodra je een ingrediënt nodig hebt, kieper je het zakje of bakje leeg in een kom of pan, want de juiste hoeveelheid zit erin. Op elke verpakking zit een etiketje dat duidelijk vermeldt wat er in zit.

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Geen verspilling

Alles wat je nodig hebt voor een recept, zit in de Boter & Bloem Box. Je gooit niets weg. Je hoeft geen kilo bloem te kopen die vervolgens na een jaar in de vuilnisbak verdwijnt. Je blijft niet zitten met negen zakjes vanillesuiker omdat je een pakketje van tien zakjes moest kopen. Alle ingrediënten in de box verwerk je in het recept. Dat is heel gemakkelijk én gaat verspilling tegen.


Verpakkingsmaterialen

Bij het uitwerken van onze plannen kwam natuurlijk ter sprake dat we alle ingrediënten voor elke Boter & Bloem Box afzonderlijk verpakken en dat we daarmee veel afval produceren. Daarom besloten we al gauw om te zoeken naar gerecyclede of recyclebare verpakkingsmaterialen. De boxen zelf waren niet zo moeilijk, want er bestaat kringloopkarton. Ook de bakjes en potjes voor de boter, roomkaas en slagroom zijn goed verkrijgbaar van stevig gerecycled materiaal.

De zakjes voor de bloem, suiker, chocola enz. zijn iets ingewikkelder. Zodra er bij het inpakken van de dozen een beetje op die zakjes wordt geduwd, barsten ze open en ligt bijvoorbeeld alle suiker door de box heen. Ook moeten we er rekening mee houden dat er door de bezorgdiensten met onze prachtige boxen wordt gegooid. Ook daardoor ontstaat druk op de verpakkingen. We zijn op dit moment met verschillende materialen aan het testen. Zodra we een definitieve keuze hebben gemaakt, laten we het je weten.

Koeling

Ook voor het koel houden van boter, slagroom en roomkaas hebben we gezocht naar een duurzame oplossing, en die hebben gevonden bij de firma Recycold.

Verpakking en verzending

We zijn nog maar net begonnen met Boter & Bloem, maar het is onze intentie om flink te groeien. Als wij het niet meer kunnen bolwerken om alle boxen zelf in te pakken en te verzenden, willen we de verpakking en verzending uitbesteden aan een sociale werkplaats. We weten dat zij zitten te springen om werk én dat ze zo’n verpakkings- en verzendlijn geheel volgens de geldende regels kunnen opzetten.

Ingrediënten

Voor de ingrediënten die we gebruiken, gaan we uitzoeken welke duurzame en verantwoorde varianten we kunnen kiezen zonder de prijzen te verhogen. Op dit moment willen we gewoon zo snel mogelijk van start met Boter & Bloem, maar daarna gaan we op zoek naar bestanddelen die duurzaam en vooral regionaal worden geproduceerd, zoals roomkaas, boter, slagroom en allerlei soorten meel. Natuurlijk moet het allemaal betaalbaar blijven, maar misschien zijn er mensen die bereid zijn om meer te betalen voor een duurzaam en verantwoord alternatief. We houden je op de hoogte.

Geef een Boter & Bloem Box cadeau

Bij Boter & Bloem koop je de lekkerste cadeaus. Verras je vriend, oma, tante of fotoclubje met een Boter & Bloem Box! Neem hem mee als je samen hebt afgesproken en ga meteen samen aan de slag.

Weet je niet precies wat de ander lekker vindt? Kies dan voor een Boter & Bloem Bon. Daarmee kan de ontvanger zelf een box bestellen. Kun je het recept de volgende keer dat je elkaar ziet, samen maken en opeten.

Die Boter & Bloem Bon is trouwens het perfecte relatiegeschenk. Gun al je relaties de vrijheid om iets lekkers uit te kiezen en quality time door te brengen met de mensen van wie ze houden.

Bestel een cadeaubon

Boter & Bloem betekent

Bij Boter & Bloem koop je de lekkerste cadeaus. Verras je vriend, oma, tante of fotoclubje met een Boter & Bloem Box! Neem hem mee als je samen hebt afgesproken en ga meteen samen aan de slag.

Weet je niet precies wat de ander lekker vindt? Kies dan voor een Boter & Bloem Bon. Daarmee kan de ontvanger zelf een box bestellen. Kun je het recept de volgende keer dat je elkaar ziet, samen maken en opeten.

  • quality time met je kinderen, je buurvrouw, een groep vrienden, je opa of je nichtje
  • de hele familie blij maken met iets lekkers
  • het huis vullen met gezelligheid
  • een uniek cadeau geven
  • onwijs shinen met zelfgemaakte bonbons, koekjes, cupcakes of taart
  • jezelf en anderen verwennen
  • een tof relatiegeschenk geven
  • iets anders in je horecagelegenheid serveren dan de doorsnee taart
Alle ingrediënten zitten in de box Makkelijk stappenplan in elke box Verse, pure en eerlijke ingrediënten